Symposions Stora Monter

Symposion erbjuder ett av dryckesvärldens största sortiment av whisky och andra unika drycker av yttersta världsklass.  En omfattande samling av bästa Skotska Whiskyn och övriga ledande ursprung.    Gordon & MacPhail, Springbank,  Benromach, Cooper´s Choice, Cadenhead, Compass Box,  Hellyers Road & Celtic Whisky Co är ett urval av den legendariska Whisky Ni möter I Symposions monter.

 

 

 

 

 

 

NIKKA Whisky (Symposion) Monter

1918 begav sig Masataka Taketsuru ut på en lång sjöfärd mot Skottland och vid hemkomsten producerade han japans första whisky. 1934 etablerade Masataka Taketsuru Nikka whisky med destilleriet Yoichi och Miyagikyo följde 1969.

 

Internationella whiskyexperter har länge talat om det japanska whiskyundret och japansk whisky har under de senaste åren många gånger överglänst den skotska i ledande tävlingar runt om i världen. Välkommen att prova en bred presentation av de främsta uttrycken för det japanska whiskyundret, med de hyper aktuella Coffey Grain och Coffey Malt i spetsen!

 

 

 

 

 

Symposions´s Lilla Rombar

Med det stora sortimentet – Rom i världsklass – Nu kommer Karibien till Borlänge!

Inget är lika hett och trendigt på den internationella dryckesscenen som riktigt bra rom. Doften av Västindien, heta nätter på gungande dansgolv, calypsotoner, cigarrer som glöder, livets goda, vindlande longdrinks på barer i Puerto Rico, eller i hemma i stillsamhet där åtskilliga år på ekfat har förädlat sockerrörssaften till fullkomlig magi. Rom har fått en andra renässans – nu kommer vågen till Sverige och Symposion står längst fram på surfingbrädan.

Det är främst riktigt högklassig rom som trendar, inte bara på finkrogar världen över utan också alltmer i vardagsrum i slott och koja. Rom håller på att få samma mytiska ryktbarhet som whisky länge har haft. Nu börjar historierna spridas om destillerier på Barbados, om paradiskällare på Jamaica, om flyktingar som simmande flytt med de sista faten och många många fler. Samtidigt är romdrinkar det hetaste bland bartenders, uppfinningsrikedomen är oändlig och det är inte bara klassisker som Cuba Libre och Mojitos som rockar vid bardiskarna utan en lång rad nya spännande drinkar där i huvudsak den lagrade romen är en basingrediens.

Symposion går loss med smattrande trumsolon på oljefaten. Vi reser en egen unik rom-monter där vi garanterar att det kommer att svänga i smaklökarna!