Mässans utställare

Årets utställare 2024

Utställarna är inte placerade i någon speciell ordning.

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Lihnell´s Distillery

Vi är f.d. Bergslagens Destilleri som har bytt namn till Lihnell´s Distillery.

På Lihnell’s Distillery är det hantverket och kvalitén som står i centrum. Det finns många sätt att tillverka whisky och gin. Vi älskar att laborera med smaker, vi gör detta helhjärtat och nöjer oss inte förrän vi känner att smaken är perfekt, så som vi vill ha den. Med ett brett utbud av olika sorters fat har vi en bred kryddhylla att jobba utifrån.

Vi tillverkar en elegant och fyllig newmake som har en fruktig och söt smak med toner av gräddkola och päron. För oss är det viktigt att en newmake smakar väldigt rent men den får inte heller tappa personligheten och kroppen.

Vår gin tillverkas av svensk vetesprit och noggrant utvalda kryddor, örter och bär av hög kvalitet.

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Nordmarkens Destilleri

Nordmarkens Destilleri drivs av ett kreativt gäng med härlig kamratanda, och tidigare erfarenhet av att arbeta med whisky och andra drycker. Det är ett brinnande intresse för dryckesframställning som är drivkraften för att bygga vårt varumärke, en flaska i taget.

Fokus ligger mer på kvalitet än på kvantitet och ledorden är kvalitet, hantverksmässighet och passion.

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Italiens hörna

Italiens Hörna delar med sig av en smakresa genom Italiens kulinariska underverk.
De är dedikerade till att erbjuda högkvalitativa produkter från de olika hörnen av Italien. Här kan du upptäcka och njuta av några av landets mest utsökta ostar, inklusive den legendariska Parmigiano-Reggiano och deras intressanta och populära Tryffel- & pestoost.

Allt detta skapar en smakupplevelse som tar dig direkt till de pittoreska landskapen i Italien.
Så gör dig redo att avnjuta de autentiska smakerna av Italien hos Italiens Hörna.
Kom och upplev det bästa som Italien har att erbjuda! 🍷🧀

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Clydesdale

Clydesdale AB är ett entreprenörsdrivet företag som bygger på den enkla idén att försöka finna de speciella produkter som ger det där lilla extra. I den hårda konkurrensen som idag råder inom pub, bar och restaurangbranschen behövs något som fångar kunden.

Clydesdale AB är leverantören av just den där lilla extra upplevelsen. I vårt sortiment hittar du drycker som många kunder har som sina absoluta favoriter och inte trodde de kunde hitta i Sverige.

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Murboannas

Välkommen till Murboannas – det lilla mejeriet med det stora hjärtat

10 minuter från Borlänge Centrum hittar du Murboannas Mejeri, Butik och Café. I vårt sortiment finns flera sorter av läckra ostar, allt från blåmögelost och brie till hårdost och grillost. Alla produkter är gjorda med den finaste mjölken, massor med kärlek och en hel del tålamod.

Vi säljer också andra lokalproducerade livsmedel och hantverk från trakten.

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Dica Vin & Sprit

Vår idé är att ta in dryck som vi älskar och vill förmedla till Sverige. Unikt med hög kvalitet!

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Stellan Kramer

StellanKramer är en ledande importör av vin och sprit. Sen StellanKramer etablerades 1891 har vi haft samma affärsidé – importera vin och sprit produkter till svenska kunder och att utvecklas tillsammans med våra producenter och kunder.

Vi företräder både kända och nya varumärken för vin, starkvin, sprit och likörer och har ett brett sortiment som vi förnyar regelbundet. Vi har jobbat på och växt och haft ambitionen att utvecklas och anpassat oss i takt med nya trender i marknaden och levererar ca 4 miljoner liter årligen. Som konsument kan du köpa de flesta av våra produkter på Systembolaget.

Restaurangkunder kan köpa våra produkter för direktleverans inom hela Sverige. Många produkter finns också tillgängliga hos landets grossister.

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Fine Deli

Marknadsför det bästa inom ost & delikatesser med tonvikt på kvalitet och smak. Främst är vi kända för vårt fantastiska sortiment av Cheddarostar med Hjärtosten i topp, tätt följt av vår cheddar smaksatt med Gin & Tonic, Tryffel, Whisky mm.

Till varje mässa väljer vi dessutom ut ett antal av våra personliga favoriter som måste smakas på.
Välkommen!

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Björka Brygghus

I augusti 2016 lades den första grundstenen för vårt varumärke Björka Brygghus i Björka fäbod på Sollerön. De två ursprungliga grundarna hade länge tänkt börja producera ett eget öl. Ett öl med smaker och karaktär som de inte hittade på Systembolaget. Under 2020 klev nya delägare in kring varumärket Björka Brygghus och Aktiebolaget TELL Collection grundades. 2022 förvärvades varumärket Rättviks Bryggeri med dess receptskatt och ölstilar.

 

TELL Collection AB driver ett mikrobryggeri beläget i centrala Mora. Vi producerar öl med mycket smak och karaktär. Varumärket Björka Brygghus har idag 6 st ölsorter under produktion i standardsortimentet och Rättviks Bryggeri för närvarande 2 sorter men här kommer fler inom kort. 

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

Tjaerdalen Beer & Whisky

” If whisky interferes with your business, make whisky your business”

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

The Scotch Malt Whisky Society

SMWS är världens största whiskyklubb med över 40.000 medlemmar världen över.

Vi har sedan 1983 buteljerat våra egna single cask, single malts. Under åren har det blivit buteljeringar från över 150 olika destillerier. Dessutom buteljerar vi ibland även grainwhisky, blended malt, cognac, armagnac, rom och gin. Våra flaskor säljs endast till våra medlemmar.

Kom förbi vår monter så berättar vi mer.

Logotyp och märke för Borlänge Öl & Whisky Mässa

High Coast Distillery

På vintrarna fryser Ångermanälven framför High Coast Distillery.

Det är inte den norrländska naturen i sig som gör vår maltwhisky speciell – även om skogarna, vidderna och den höga rena luften säkerligen gör sitt till.

Vi tror inte att det finns något destilleri i världen som har så stora temperaturvariationer i sina lagerhus som High Coast Distillery.